Bangkok

Då var jag i Bangkok igen, härligt härligt!
Är såååå grymt trött efter dagens äventyr. Efter förmiddagens danspass på hemmet sa jag hejdå till barnen och drog med traktorbussen till Samut Songkram City. Där jag fick sätta mig på en bänk och vänta på att nästa minibuss skulle fyllas med folk och köra mot Bangkok (vadå tidtabell?). Väl i minibussen fick jag sitta längst fram, utan nackstöd, och utan säkerhetsbälte. (!) Jag är glad att jag lever nu, med tanke på hastigheten som han höll och hur nära alla andra bilar han körde. Gaaaalet!
Väl inne i stan gick jag förbi en hårsalong som faktiskt hade en bild på lockigt hår och jag tänkte, Varför inte?
Så nu är jag korthårig och återfuktad igen :) Passade på att få lite tvätt, massage och spa i huvudet också...
Ikväll har David och jag ätit nudlar, kokat ägg och pratat om döden. Han är så skoj! Han kommer in så djupt i vissa samtalsämnen, så det var riktigt spännande och jag är inte längre så rädd för att dö. (Fast jag vill inte dö än!!)
Jag har kommit i kontakt med Agneta också som jag ska jobba ihop med resten av tiden. Trevligt!
Ska träffa henne och en annan svensk tjej inne i stan imorgon och så ska vi turista lite. Ser fram emot det.
Nu har mina ögonlock blivit blytunga...God natt!

Dance dance dance!

Jag älskar dessa barn. Idag har varit en dag fylld med dans, skratt, kramar och "I love you".
Jag skulle bara vilja ta med mig några av dem hem.
Imorgon åker jag till Bangkok igen för att tillbringa helgen där. Får se vad jag ska hitta på.
Hoppas på att hitta ett gym med ac och kanske klippa håret, slappa, sola, Och så ska jag inhandla färger, penslar och lite annat material till
barnen. Tack kära familjen, släkten och barbro för bidragen!! Barnen kommer få mycket glädje av detta!
Det ska bli kul att komma iväg lite, fastän det känns lite vemodigt att lämna barnen en hel helg...(Herre gud, hur ska det gå
när jag ska hem till sverige igen? XD)
Det som känns mest jobbigt är att jag måste säga hejdå till de tre studenterna som varit här i två veckor. Vi har kommit
varandra så nära och haft väldigt kul ihop!Jag fick ett så fint brev av dem förut idag, det värmde om hjärtat så jag började
gråta...Tänk om jag aldrig mer får se dessa härliga tjejer <3 Jag måste åka hit igen. Det är bara så. Tuk, tuk och Yui,ni är underbara!
Fast Yui sa nyss att hon kanske kommer hit och hälsar på mig en gång till innan jag åker hem. Då ska hon ta med sin pojkvän så jag får träffa honom.
Det kommer bli en riktig höjdpunkt om det blir av :)
Jag älskar dessa barn. Idag har varit en dag fylld med dans, skratt, kramar och "I love you". Jag skulle bara vilja ta med mig några av dem hem.
Uppvärmning blev det innan dansen!
Efter en stund vågade de släppa loss :)
Imorgon åker jag till Bangkok igen för att tillbringa helgen där. Får se vad jag ska hitta på.
Hoppas på att hitta ett gym med ac och kanske klippa håret, slappa, sola, Och så ska jag inhandla färger, penslar och lite annat material till barnen. Tack kära familjen, släkten och barbro för bidragen!! Barnen kommer få mycket glädje av detta!
Det ska bli kul att komma iväg lite, fastän det känns lite vemodigt att lämna barnen en hel helg...(Herre gud, hur ska det gå när jag ska hem till sverige igen? XD)
Det som känns mest jobbigt är att jag måste säga hejdå till de tre studenterna som varit här i två veckor. Vi har kommit varandra så nära och haft väldigt kul ihop!Jag fick ett så fint brev av dem förut idag, det värmde om hjärtat så jag började gråta...Tänk om jag aldrig mer får se dessa härliga tjejer <3 Jag måste åka hit igen. Det är bara så. Tuk, tuk och Yui, ni är underbara!
Fast Yui sa nyss att hon kanske kommer hit och hälsar på mig en gång till innan jag åker hem. Då ska hon ta med sin pojkvän så jag får träffa honom. Det kommer bli en riktig höjdpunkt om det blir av :)
Lite fler bilder från dagen:
No, minstingen av minstingarna fick håret klippt. haha lite tokigt tror jag det blev!
Jag förstår fortfarande inte hur barnen kan bada i detta giftiga vatten. Men glada blir de av det i alla fall :)

Ormar och skatebordar

Min största skräck har besannats! Jag fick idag möta min största fiende, Ormen. Och ni som känner mig väl och vet hur illa min ormfobi är, kan bara gissa hur illa jag mådde.
Jag var påväg ut till mitt rum på förmiddagen. Jag gick omkring barfota som vannligt, eftersom man ändå mmåste ta av sig skorna överallt(väldigt viktigt för thailändare), på barnhemmet, i affärer eller i någons hem.
I vilket fall som helst ser jag ett tjockt rep ligga på bryggan. Ett grönt rep med svarta prickar. Det tog några sekunder, innan jag insåg att det där var varningens skrikande limegröna färg. Så jag stannade upp.
Sen rörde sig repet! Jag trodde jag skulle dö, stod helt stilla, som om mina fötter hade fastnat i karlssons klister där ute på bryggan. Att sådana äckligt slimiga avrelser ska behöva finnas. Jag kan inte få bort denna bild från min näthinna.
Och det kryper ormar runt hela min kropp när jag tänker på det.
Efter några ögonblick satte jag fart och sprang till närmsta bord! Jag drog upp benen och satt där tills den hade krupit under plankorna. Sen grät jag en stund för jag insåg ännu en gång att jag är långt hemifrån.
Det tog mig två timmar innan jag vågade sätta foten på bryggan igen. Tyvärr måste jag ju gå över den varje gång jag ska till mitt rum XD.
Massage blev det i alla fall idag :D :D :D Hela kroppen! Och det gjorde lite ont vissa stunder, men det var sååå skönt efteråt. Och så fick vi något renande te efteråt också.
Ätit har jag gjort hela dagen. Frukt hit och frukt dit! Kakor och friterad kyckling. Det känns inte bra att träningen inte hanns med idag...haha!
Imorgon blir det intervaller och styrka. Har ju hittat ett litet gym här i området. Det är ca 50 kvadratmeter stort och har en sjukt (högt) gnisslande crosstrainer, fyra löpband och en cykel.
Bättre än inget tänker jag som blir jagad av hundar varje gång jag springer ute på gatorna.
Dansen är igång också! Himlans kul :) Imorgon struntar vi i engelskalektionen och dansar istället. De är riktigt musikgalna på det är stället. Och det är ju jag med så det här blir hur bra som helst.
Min största skräck har besannats! Jag fick idag möta min största fiende, Ormen. Och ni som känner mig väl och vet hur illa min ormfobi är, kan bara gissa hur illa jag mådde.
Jag var påväg ut till mitt rum på förmiddagen. Jag gick omkring barfota som vanligt, eftersom man ändå måste ta av sig skorna överallt(väldigt viktigt för thailändare), på barnhemmet, i affärer eller i någons hem. I vilket fall som helst ser jag ett tjockt rep ligga på bryggan. Ett grönt rep med svarta prickar. Det tog några sekunder, innan jag insåg att det där var varningens skrikande limegröna färg. Så jag stannade upp.
Sen rörde sig repet! Jag trodde jag skulle dö, stod helt stilla, som om mina fötter hade fastnat i karlssons klister där ute på bryggan. Att sådana äckligt slimiga avrelser ska behöva finnas. Jag kan inte få bort denna bild från min näthinna. Och det kryper ormar runt hela min kropp när jag tänker på det.
Efter några ögonblick satte jag fart och sprang till närmsta bord! Jag drog upp benen och satt där tills den hade krupit under plankorna. Sen grät jag en stund för jag insåg ännu en gång att jag är långt hemifrån.
Det tog mig två timmar innan jag vågade sätta foten på bryggan igen. Tyvärr måste jag ju gå över den varje gång jag ska till mitt rum XD.
Massage blev det i alla fall idag :D :D :D Hela kroppen! Och det gjorde lite ont vissa stunder, men det var sååå skönt efteråt. Och så fick vi något renande te efteråt. Känner mig tip top nu.
Och ätit har jag gjort hela dagen. Frukt hit och frukt dit! Kakor och friterad kyckling. Det känns inte bra att träningen inte hanns med idag...haha!
Imorgon blir det intervaller och styrka. Har ju hittat ett litet gym här i området. Det är ca 50 kvadratmeter stort och har en sjukt (högt) gnisslande crosstrainer, fyra löpband och en cykel. Bättre än inget tänker jag som blir jagad av hundar varje gång jag springer ute på gatorna.
Dansen är igång också! Himlans kul :) Imorgon struntar vi i engelskalektionen och dansar istället. De är riktigt musikgalna på det är stället. Och det är ju jag med så det här blir hur bra som helst.
Jackfruit. Har ätit upp allihopa nu XD Gott!
Ska bjuda på den här tjockisbilden också(ser ut som en riktig tant :P).
Jag var så nöjd att jag klarade att rulla några meter.
Jag står på två mini-skateboardar. En till varje fot och så ska man typ köra någon slags slalom. Sonen på restaurangen jag äter på ibland hade sånna.
Skateare? hehe...jag tror jag ska hålla mig till skenor istället för hjul.
RSS 2.0