Gott slut på 2012

Den sista veckan på året har varit ganska intensiv, vilket har gjort att bloggen har blivit lite lidande. Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta och skriva vid datorn... Men nu ska det bli en liten uppdatering :)
 
Jag har varit tillbaka en sväng i min kära stad Linköping och tränat, träffat kompisar och Joels familj. Vi bodde en natt i lägenheten, som nu Agnes och Andreas har gjort om, väldigt fint! Doften var den samma när jag kom in i trapphuset, thairestaurangen var sig lik och vårt kära gamla gym var sig också likt! När vi gick runt i kvarteret kändes det som om vi aldrig varit därifrån. Konstig känsla.
Jag har träffat på mycket linköpingsfolk som har fått mig att längta tillbaka lite, men samtidigt är jag glad att jag har gått vidare och tagit nästa steg i Livet! 
Ute i Helleberga var det sig också likt, och lika mysigt som vanligt! Joel har nu blivit 23, och kommer för 27 dagar kunna säga att han är ett år äldre än mig.(mycket viktigt) Det blev firande med gamla linköpingsvänner, och nyfunna Halmstadsvänner, som har sitt ursprung på slätta! Frukttårta och Aliasspelande! Yey!
Sedan har jag träffat mitt fina LKF-gäng (eller i alla fall delar av det) Och det värmde ordentligt <3 Saknar våra äventyr och mysiga stunder! Men nu blir det snart träff igen, det ska vi se till!
Danne och Soffan <3
Och Linis <3
 
SEn blev det en tågtur tillbaka till Eksjö igen, och idag har det varit full fart! Träningsdag med ESOK, vilket innebar uppstigning 07:20. Första träning 08:30 med start vid Risan. En timme i 40 cm blötsnö i en sjukt kuperad terräng. Jag säger bara en sak. Det sög ordentligt i benen! Gött!
Sen blev det lunch och vidare till nästa pass i tennishallen. Rockgympa och innebandy.
 
 
 
 
 
 
Sen var vi välförtjänta av Tacos och kladdkaka! 
Ni är så härliga mitt kära Esok-gäng! Charader, norsk kareoke och TP har det blivit. Och MÅNGA goda skratt! 
Nu är det bara en dag kvar av 2012 och förhoppningsvis blir den lika bra som den näst sista :) Bäst att sova tidigt, för imorgon blir det start i det årliga Sylvesterloppet. (Och kanske kanske ska jag ge mig på den långa banan...) Sen åker vi till Halmstad för att skåla in det nya!
Hoppas ni alla får en fin Nyårsafton!

Allmänhetens Åkning

Annandag Jul, och klockan ringde 07.30. 
Så knasig är jag, så att jag på en röd dag ställer klockan för att åka till ishallen och få första stunden på allmänhetens åkning för mig själv. Hampus var också där och hängde på låset och 08.55 stod vi på isen. Det blev ett bra pass, med mycket steg- och hoppträning, och vid halv elva tiden steg vi av isen, som då var full med barn som inte kunde broooooomsa!!
Lite nostalgi faktiskt. Tänk alla jular då vi har åkt på allmänhetens åkning för att hålla igång träningen. Det är bara i en sådan här liten håla som allmänhetens faktiskt kan betyda en helt tom is! Men jag klagar inte...det blir ju bara mer is till oss :)
 
Nu ska jag och mamma ta en sväng till intersport för att kolla på vandringskängor på rean. Vi börjar ju förbereda oss för sommarens långvandring uppe i Sarek. Fick en superduper-sovsäck i julklapp som jag kan överleva i ner till -28. Galet! men bra :)
Sen blir det middag hos farmor och farfar i eftermiddag (hoppas på något annat än julmat) innan jag tar tåget upp till Linkan.
Det var ett tag sen jag var uppe på slätten nu, men det är dags att ta några pass i stångebrohallen och träffa lite vänner och joels familj såklart!
Så Hejdå regniga Eksjö, och Hej regniga Linköping!

Julafton

Min julafton var helt underbar! Så mysig, så varm, så glad.
Vi började dagen med att springa ett långt snöpulspass, jag och mina syskon, tripp trapp trull gav sig iväg och slet sig fram i snön. (Andreas hade egentligen vilodag så han kunde springa i vårt tempo, haha!)
Vi har bytt ut traditionen att gå i kyrkan till att träna istället, vilket vi alla trivs med!
Sen kunde firandet börja! Det var det dags för nämsta släkten att komma. Julbordet var dukat med allt smarrigt man kan tänka sig och vi åt i flera omgångar. Jag Älskar julbord! Kan inte få nog :)
 
 
Julskinka mums!
 
 
Sedan stod Godiset på menyn. Godis godis godis! Sockertoppar och dalar. Men eftersom det är enda dagen på året som jag äter godis, så kan jag göra det rejält! Så himla gött!
Traditionsenligt så slogs ju TV:n på klockan 15:00. sarah Dawn Finer gjorde ett riktigt bra jobb tycker jag :)
Och tomteverkstaden var ju lika bra som alltid trots den lilla frustrationen över att några delar var bortklippta!
Sedan fick vi finbesök av tomten, som hade krympt ordentligt på längden sen förra året...Men riktigt trevlig var han som vanligt :)
 
 
Hm...undrar var Bella var någonstans när bilden togs. Just det ja! Hon skulle köpa en hästtidning!
 
Julklappsutdelning!
 
Jag tänker varje år att vi borde skita i julklapparna, och lägga pengarna på någon annan som behöver dem mer, men det är rätt så mysigt med klapparna under granen ändå :)
 
Resten av kvällen utäkades vi från 16 till 25 personer, då sysslingarna kom hit också :) Vi spelade Party-Alias, Gudrun höll i sitt årliga lotteri, och Lollo och jag höll i en ny aktivitet: Charader! Riktigt kul! Får bli en ny tradition. Gröten serverades, kakorna dukades fram, och så blev det ännu mera godis och umgänge!
 
 
 
 
 
Dessutom bestämde vi oss för att våra gäster i år inte skulle ta med sig några julblommor som översvämmar huset i mellandagarna, utan att vi istället skulle lägga varsin slant till mina älskade barn i Thailand. Och därmed gick startskottet för min nya insamling till barnhemmet och skolan. Tack så mycket släkten!
 
Grym dag, grym kväll, och nu mår man grymt bra!
 
 
RSS 2.0