Du är bäst!

Hon blev så glad! Och då blir jag sååå glad!
Mormor och morfar hängde på också, Och Andreas och Agnes :)
Supermysig eftermiddag hos gammelmormor <3 Du är bäst!
 
Andreas :)
Mia var såklart med också. Hon gillade pajen!
Alltid är man varm i hjärtat när man går hem ifrån dig. Tack för att du finns!
 
Imorgon blir det bussresa ner mot Torsås/Kalmar för att springa Medel-DM. Vi får se hur det går efter några veckor utan kartpass...hehe
Stafett blir det på söndag i alla fall. Alltid kul!
Sov gott nu kära vänner :)

Överraskning!

Bakning idag igen... Jag bara älskar överraskningar! Nu ska jag snart iväg till gammelmormor och överraska henne med den här :) Hon vet inte att jag kommer, och hon vet inte vad jag har med mig...hihi Hoppas hon bli glad!


Galet god Filmjölkslimpa

Frågade min kära Hälsoguru till syster om hon hade något recept på ett nyttigt bröd som jag kunde baka. (Och då ska det vara hyfsat simpelt att göra)
Hm...Farmors Filmjölksbröd! 
Det blev svaret. Och så kan du improvisera och lägga i lite vad du vill.
Ojoj, det här med att Sara improviserar i köket brukar inte alltid bli så bra... Så jag googlade på saken och hittade ett filmjölksbröds-recept som såg riktigt smarrigt ut!
Idag har jag bakat det och jag säger bara två ord:
NÖJD TJEJ!
Det blev så gaaalet gott, saftigt och mjukt. Men ändå är det så nyttigt! :D (Eller vad säger du Cecilia?)
Nu får jag nog baka varje dag, för den här limpan kommer gå åt i ett nafs...
 

Såg inte jättelyckat ut innan den åkte in i ugnen.
Men när den kom ut 45 min senare så...Ta da!
 

Leilas Filmjölkslimpa:

Rör bara ihop smeten och sätt in brödet i ugnen! Färdigt på 1h.

Ingredienser

4.5 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl havregryn

2.5 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 dl linfrön

1 dl solrosfrön

1.5 tsk salt

1.5 tsk bakpulver

1.5 tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor

1 dl hasselnötter

1 dl torkade fikon

1 dl russin

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.


Mums!
RSS 2.0