Child Protection Foundation

Hej kära vänner!

För er som inte vet om det, så har jag varit i Thailand i ett par omgångar och jobbat som volontär på ett barnhem och en skola. Den 14 augusti lyfter flyget och jag åker dit igen! Längtar otroligt mycket efter barnen och framför allt efter att se hur vårt undervisningsprojekt går framåt. En ny insamling är i full gång för att köpa in nya övningsböcker och annat material. Ni är hjärtligt välkomna att vara med och bidra!

Barnhemmet, Child Protection Foundation, tar hand om barn och ungdomar som blivit misshandlade, sexuellt utnyttjade eller övergivna av sina föräldrar och andra vuxna i deras närhet. Barnhemmet är en stiftelse med ca 70 barn och lever endast på donationer.

 
Projektet som pengarna går till heter Future Focus och handlar om att undervisa dessa barn, och andra barn på deras skola, i engelska. Att ha goda engelskkunskaper med sig in i framtiden kan betyda större chans till universitetsstudier eller ett bra jobb för dessa barn. Vi jobbar också med att bygga upp barnens självkänsla och tron på att de kan påverka sin egen framtid till det bättre.

Projektet startade 2012 då jag med hjälp av donationer från familj och vänner här hemma i Sverige köpte in ett undervisningsmaterial vid namn ”My First English Adventure”. Materialet innehåller lärarböcker på både thai och engelska vilket gör att volontärer, som kommer och går på skolan, och ordinarie personal kan samarbeta och följa samma kursplan.
Tidigare gick engelskundervisningen ofta ut på att eleverna skrev av svår grammatik som lärarna skrivit på tavlan. De hade inte särskilt mycket muntliga övningar, och om de hade det så blev uttalet tyvärr ofta fel. Det beror till stor del på att thailändarna i sitt eget språk tar bort alla konsonanter i slutet av ord och meningar, och för över det på engelskan. En annan svårighet är självklart också att de växer upp med ett helt annat alfabet och andra ljud. De är väldigt glada att vi volontärer vill komma dit och undervisa, och då allra mest för att vi har rätt uttal. Eleverna får höra hur engelska verkligen låter och de är duktiga på att härma!

 
 
Med ”My first English Adventure” jobbar vi nästan bara muntligt de första tre åren. Vi använder flashcards, sånger, danser, rörelser, saker, konversationer och lekar. Alla barn har varsin egen övningsbok, som inspirerar med en hel del färg- och formövningar. I övningsboken kan de ibland få skriva få ord, men det är först i år 4 som vi börjar med alfabetet och dess olika ljud. CD-skivan med sångerna är riktigt populär och låtarna fastnar direkt i elevernas huvud. Man kan höra dem gå och sjunga i korridorerna på sina raster. På det sättet lär de sig många fraser. Underbart!
 
 
Jag har sedan starten haft kontakt med skolan. Volontärerna från Sverige samarbetar med den thailändska personalen och barnen utvecklas otroligt mycket! Framför allt älskar de att prata engelska! Ert bidrag gör stor skillnad. De här barnen har fått en usel start på livet, men genom att öka deras lust att lära, kan vi hjälpa dem till en bättre framtid!

Alla bidrag är välkomna, stora som små!
Vill du vara med i insamlingen? Hör i så fall av dig till mig per telefon, mail, facebook, eller lägg en kommentar här, så får ni kontonummer. Tveka inte att höra av er med frågor om ni har några!

Tack för att ni är med och hjälper dessa barn att tro på en ljusare framtid!

 

 

Stirrar på termometern

Snacka om att det är högsommar här just nu! Helt galet varmt, över 30 grader varje dag! 
Hela helgen gick jag runt i jobbtunikan och svettades...kan tycka att om man ska tvinga hemtjänstpersonal att ha arbetskläder och cykla i, i 30 grader, så kan man väl fixa några som andas lite... Men nej! Svetten rinner längs ryggen och magen och vi ser glada ut ändå! :) vi älskar ju solen här i Sverige! Kvällsdopp i havet har det blivit och lite grillning och Parkängen med fina vänner:) den riktiga sommarlovskänslan ligger ändå där och lurar lite!
Försök till långpass på både rullskidorna och till fots har jag också gjort, men har bara blivit precis över timmen! Och nu ligger jag och stirrar på termometern och väntar på svalare tider så jag kan sticka till utegymet! 
Detta är perfekt! Jättebra träning inför jobbet i Thailand! Omställningen kommer inte vara lika stor! Och dessutom kommer jag inte bränna mig lika lätt...Gott! :D snart bär det av! 

Kvällsdopp!! 

Utforskade lite nya marker på löprundan igår:) Halland är allt lite vackert ändå!

Min favoritplats på jorden

Och så blev det en liten bloggpaus till! Har inte haft varken tid eller lust nu när vi varit nere i alperna! Men nu har jag lust att berätta! 
Alperna står fortfarande högst på listan över mina favoritplatser på jorden. Bergen är det bästa, där känner jag mig fri! Att under tävlingarna komma upp på så hög höjd att du ser snöklädda toppar och klippväggar gör att jag bara vill stanna, sätta mig ner och titta. Lyssna på tystnaden och andas den friska luften. Men det gör jag ju såklart inte...jag flåsat vidare, mjölksyran övergår i någon slags kramp och luftrören börjar brumma. Det är allt en slags hatkärlek jag till att springa i dessa backar. Men sjukt nöjd och stolt är jag nu efter 3 etapper i Österrike och 5 i Italien genomförda! :) yey! Och stolt över Joel är jag med! Äntligen har han fått se och känna på de riktiga bergen, och han gillar dem! 
Här får ni ett litet axplock av bilder från de senaste två veckorna!
Volleyboll efter andra etappen i Österrike! 

Bussutsikt

Pappa vid ratten!

Lite vandring!TC! 

Ett svettigt besök i Venedig! <3Skäktbild på stranden! Taggade för sprint! 

Pappa nöjd över sin nya handduk! 👍 

Besökte ett medeltida slott några höjdmeter upp!

Mums! Vår nya favvorätt! 

En dag i asiago med besök på krigsmonument från 1:a världskriget. 

Heeeeja Sverige! (och vm-guld blev det!)

Vi besteg Monte Cimone! Yeah! 
Här vill jag bo! 

Samtidigt som jag saknar vyerna, semesterkänslan och hela gänget som var med på resan, så är det lite skönt att vara hemma igen:) kläderna har blivit 
tvättade och jag behöver inte bo i en väska förän om en månad igen. Nu blir det jobb för hela slanten! Och blir det tråkigt, så har jag bergen att drömma mig bort till... 
RSS 2.0