My First English Adventure

Hej kära vänner!

För er som inte vet om det, så har jag varit i Thailand i några omgångar och jobbat som volontär på ett barnhem och en skola. Sedan 2012 har vi jag tillsammans med en kontakt i Bangkok drivit ett utbildningsprojekt med fokus på en ljusare fratid för dessa barn. En ny insamling är i full gång för att köpa in nya övningsböcker och alla som vill är hjärtligt välkomna att vara med och bidra!

 

Barnhemmet, Child Protection Foundation, tar hand om barn och ungdomar som blivit misshandlade, sexuellt utnyttjade eller övergivna av sina föräldrar och andra vuxna i deras närhet. Barnhemmet är en stiftelse med ca 70 barn och lever endast på donationer.

Projektet som pengarna går till heter Future Focus och handlar om att undervisa dessa barn, och andra barn på deras skola, i engelska. Att ha goda engelskkunskaper med sig in i framtiden kan betyda större chans till universitetsstudier eller ett bra jobb för dessa barn. Vi jobbar också med att bygga upp barnens självkänsla och tron på att de kan påverka sin egen framtid till det bättre.

Projektet startade 2012 då jag med hjälp av donationer från familj och vänner här hemma i Sverige köpte in ett undervisningsmaterial vid namn ”My First English Adventure”. Materialet innehåller lärarböcker på både thai och engelska vilket gör att volontärer, som kommer och går på skolan, och ordinarie personal kan samarbeta och följa samma kursplan. 
Tidigare gick engelskundervisningen ofta ut på att eleverna skrev av svår grammatik som lärarna skrivit på tavlan. De hade inte särskilt mycket muntliga övningar, och om de hade det så blev uttalet tyvärr ofta fel. Det beror till stor del på att thailändarna i sitt eget språk tar bort alla konsonanter i slutet av ord och meningar, och för över det på engelskan. En annan svårighet är självklart också att de växer upp med ett helt annat alfabet och andra ljud. De är väldigt glada att vi volontärer vill komma dit och undervisa, och då allra mest för att vi har rätt uttal. Eleverna får höra hur engelska verkligen låter och de är duktiga på att härma!

 
Med ”My first English Adventure” jobbar vi nästan bara muntligt de första tre åren. Vi använder flashcards, sånger, danser, rörelser, saker, konversationer och lekar. Alla barn har varsin egen övningsbok, som inspirerar med en hel del färg- och formövningar. I övningsboken kan de ibland få skriva få ord, men det är först i år 4 som vi börjar med alfabetet och dess olika ljud. CD-skivan med sångerna är riktigt populär och låtarna fastnar direkt i elevernas huvud. Man kan höra dem gå och sjunga i korridorerna på sina raster. På det sättet lär de sig många fraser. Underbart!
 
 
Jag har sedan starten haft kontakt med skolan. Volontärerna från Sverige samarbetar med den thailändska personalen och barnen utvecklas otroligt mycket! Framför allt älskar de att prata engelska! Ert bidrag gör stor skillnad. De här barnen har fått en usel start på livet, men genom att öka deras lust att lära, kan vi hjälpa dem till en bättre framtid!

Alla bidrag är välkomna, stora som små!
Vill du vara med i insamlingen? Hör i så fall av dig till mig per telefon, mail, facebook, eller lägg en kommentar här, så får ni kontonummer. Tveka inte att höra av er med frågor om ni har några!

Tack för att ni är med och hjälper dessa barn att tro på en ljusare framtid!

 

 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0